Jakou kroužkovou zbroj?

Jakou kroužkovou zbroj?

Příspěvekod Malej » pát 27. bře 2009 11:02:40

Ahoj, stojím pred volbou. Mám si koupit nějakou levnou zavíranou kroužkovku , a nebo si mám došetřit tu nýtovanou? Mám ještě zděděnou kroužkouvku z pérovek a lidi na mne už párkrát kvůli tomu vrčeli. Jako že pérovky sou teďkonc drahý a že když ji rozeberu tak vydělam na nýtovanou (vtip) , tak mi včil poraďte. díík
Malej

Re: Jakou kroužkovou zbroj?

Příspěvekod Supík » pát 27. bře 2009 20:17:40

Cus no perovky jsou uz opravdu out..
No stojis pred tezkou volbou. Pouzita zavirana krouzkovka 8/1,6 rozumnych rozmeru se da poridit bez problemu za 4000-5000 Kc. Srovnatelna indicka nejtovana treba od Klepace stoji cca 12000.. Osobne bych to videl tak, ze cena nytovane zbroje pod 10000 jen tak neklesne. Tedy zbroj ma trvalou hodnotu. Zatimco zavirana ji bude jen ztracet (moda je moda :( ) A hlavne u zavirane se kazdou chvli nejaky krouzek otevre a upadne.. U nejtovane budes mit techto problemu minimum. No preber si to :)

zavirana:
+cena
- hur to vypada
- min to vydrzi

nejtovana:
-cena
+ vic to vydrzi
+ dobre to vypada
Supík
Administrátor

Images: 1969

Příspěvekod Hynek z Děčína » sob 28. bře 2009 8:15:51

Odpověděl ti člověk kterej má košili nýtovanou! Já jsem přesně ten druhý případ! Košili jsem si pořídil obyčejnou zavíranou a to za cenu 3500 Kč. Ale je to co zásah to kroužek letí vzduchem! Je to o nervy! :)
Veritas vincit
Hynek z Děčína

Images: 5

Příspěvekod Flegmouš » sob 28. bře 2009 13:58:31

No já jelikož nemám moc peněz k dispozici tak zvolím asi levnější variantu.
Flegmouš

Příspěvekod Ještěr » sob 28. bře 2009 22:12:08

Tak tak. Je to opravdu o penezich. V kazdem pripade klasicka krouzkovka z COcka je nositelne. Nikdo na ni nekouka spatne uz proto, ze 90procent sermiru/krouzkovkaru ji ma :)
Ještěr

Příspěvekod jjj » pon 06. dub 2009 7:19:41

No vzhledem k tomu, že už se sem dováží nýtované kroužkovky za cca 8000,- tak jsem jednoznačně pro nýtovanou. Mám ji a je to opravdu mazec! :D
jjj

Příspěvekod Supík » pon 06. dub 2009 20:54:31

Covece za osmicku? Pri dnesnim kursu dolaru? To je delany z 12ctek krouzku ne? ;) ale srandicky stranou... udelas fotku jak ty krouzky vypadaj? Co material? Je ten drat aspon trosku pevny? diky za dalsi info (ja uz nejtovanou mam od jirky klepace a jsem spokojeny .. za rok a pul ani jeden vadnej krouzek)
Supík
Administrátor

Příspěvekod Mahy » úte 07. dub 2009 5:15:08

Ahoj, chlápek jménem Kouříš je prodává za 8000,-- tříčtvrteční rukáv, délka do půlky stehen a i Jirka Klepač je má -Nýtovaná drátěná košile, kroužky velikost 8mm vnitřní průměr,drát 1,6mm. Rozměry při natažení: obvod 130cm, délka 75cm, rukávy obvod 50cm, délka 30cm. Je nová, nepoužitá, dovoz. Cena 7900,-
Fotky té mojí ti pošlu. Ahoj Mahy
Mahy

Images: 0

Příspěvekod Supík » úte 07. dub 2009 9:25:35

jj Kourish je pomerne aktivni obchodnik ... casto je k videni na sermirskem bazaru .. ma nejake www stranky s nabidkou? Fotky sem postni jako prilohy ke zprave :) na oplatku sem postnu fotky zbroje od Klepace. (udelam fotku 7 i 8 krouzku)
Supík
Administrátor

Příspěvekod Mahy » úte 07. dub 2009 17:12:14

No ten Kouříš nemá žádné stránky. Nabídku posílá na email.
Toto je ta moje kroužkovka od něj. Cena 8000,- materiál černěná ocel, průměr cca 9mm, síla drátu 1,5mm.
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Mahy

Příspěvekod Supík » stř 08. dub 2009 8:30:31

Vypada to docela dobre.. krouzky maj ty rozplacly plosky velky tak akorat. Zkusim dneska stihnout vyfotit tu moji krouzkovku pro porovnani. pokud mozno stejnym stylem...
Supík
Administrátor

Příspěvekod Zdara » úte 05. kvě 2009 19:23:40

Napadla mě taková otázka: Existovaly pouze kroužkovky nýtované a nebo jsou doloženy i kroužkovky z nenýtovaných kroužků?
Žij naplno, zemři v boji, nech po sobě tlustou mrtvolu.
Zdara

Příspěvekod Supík » úte 05. kvě 2009 19:52:54

Zdara píše:Napadla mě taková otázka: Existovaly pouze kroužkovky nýtované a nebo jsou doloženy i kroužkovky z nenýtovaných kroužků?

Juj ja zapomel na ty fotky my zbroje :( vyfoceno mam jen jsme to sem nehodil..

jinak na tvoji otazku by vedel odpoved Wothan ..ale ten tady na foru neni. Mam pocit ze wothan rikal ze nekde nejaky skromny nalez nenytovane zbroje je, ale ted fakt nevim presne jak to rikal...nebyla to zbroj urcena pro boj. Ale nejspis kecam... jen mam pocit ze neco nenytovaneho dolozeno bylo... presto ale 99% vsech krouzkovek je urco nytovana. (ona pevnost nytovane zbroje je radove nekde jinde nez u zavirane. )
Supík
Administrátor

Příspěvekod Jeřabina » úte 05. kvě 2009 21:00:30

zdravím, plánuju si o prázdninách vyrábět kroužkovku (zavíranou, samozřejmě :) ) jen uvažuju z čeho... nechtěla bych aby mi to moc rezlo, přecejen ne všude mám možnost dojet se stanem. Ale ačkoli je to jen na dřevárny, i tak je pozink trošku praseckej co se LH týče. (Navíc možná v budoucnu dezertuju k tomu železu :-) ) Tak uvažuju proč že se to vlastně házelo do ohně a jestli to krom barvy ovlivní třeba i reznutí... (jestli se to teda vážně opalovalo, jen jsem tak něco slyšela)
Jeřabina

Příspěvekod Supík » úte 05. kvě 2009 21:34:40

Ahoj Jerabino.. vim ze vlastnorucne vyrobena krouzkovka ma sveho ducha... ale myslim, ze bude lepsi kdyz si das inzeratek na bazar nebo tam vyuzijes nejakou vyhodnou nabidku. Lidi se ted pomalu zaviranych krouzkovek zbavuji , takze je mirny pretlak nabidky. Urcite si na krouzkovku vydelas za tyden i na spatne placene brigade :) Jinak reznuti se neboj... rozhodne si porid radsi krouzkovku z klasickeho cerneho dratu.. kdyz ji naolejujes konkorem a nenechas ji zbytecne moknout tak ti vydrzi nezrezla i deset let jako me :) Mimochodem krouzkovky se delaji v zime kdyz je hnusne ... v lete se uziva leta :)
Supík
Administrátor

Příspěvekod Vladislav z Ralska » úte 05. kvě 2009 23:23:18

Zdara píše:Napadla mě taková otázka: Existovaly pouze kroužkovky nýtované a nebo jsou doloženy i kroužkovky z nenýtovaných kroužků?

Otázku nýtovaných kroužků jsem jednou nakousl na foru Brodec a bylo mi odpovězeno takto "Co se týče zavíraných tak pokud se nějaký vyskytují tak je to tuším východ a nějaký 16/17.stol a je to stejně dost minoritní."
Vladislav z Ralska

Příspěvekod Mahy » stř 06. kvě 2009 6:39:08

Jeřabina píše:zdravím, plánuju si o prázdninách vyrábět kroužkovku (zavíranou, samozřejmě :) ) jen uvažuju z čeho... nechtěla bych aby mi to moc rezlo, přecejen ne všude mám možnost dojet se stanem. Ale ačkoli je to jen na dřevárny, i tak je pozink trošku praseckej co se LH týče. (Navíc možná v budoucnu dezertuju k tomu železu :-) ) Tak uvažuju proč že se to vlastně házelo do ohně a jestli to krom barvy ovlivní třeba i reznutí... (jestli se to teda vážně opalovalo, jen jsem tak něco slyšela)

No vzhledem k tomu, že jsou doložené kroužkovky co se pocínovávali apod. tak ten pozink není zas tak pasé- zašedne ti a vypadá to fajn.
Mahy

Příspěvekod Loki » stř 06. kvě 2009 7:09:35

No, když to chceš mít pevný tak já bych doporučil místo černěnýho drátu svařovací - je o dost tužší a jen tak se neotevře
Loki

Příspěvekod chose » stř 06. kvě 2009 13:14:00

presne tak. Co2 drat je lepsi. Hlavne je potreba ho kvalitne nastipat. Kdyz to udelas normalnima stipackama tak to je uzstipnuty do spicek a pak se ty krouzky pres tyhle spicky rozplejtaj.
chose

Příspěvekod Mahy » stř 06. kvě 2009 17:39:32

No povím ti to asi takhle- zavíranou kroužkárnu teď koupíš za cca 3000,- komplet. Nýtovanou už za 8000,-, nebo materiál tzn kroužky s dírkami a nýtky za cca 400,- za kg a uděláš si nýtovanou doma. Podle mne pokud nemáš drát zadarmo tak se nevyplatí plést si to sám.
Mahy

Příspěvekod stormrider » stř 06. kvě 2009 19:31:30

Tak tady čtu polemiky o zavíraných a nýtovaných drátěnkách a dovolím si pridat svoji trošku do mlýna))). Samozrejmě, že když se někdo někde ukáže v nýtované zbroji, tak nikdo proti němu nemůže říct ani popel. Ale co když si nekdo (jako třeba já) usmyslí, že si sám vyrobí drátěnku a lá Wothanburg (tedy hauberk s ventailem, který je zakončený pěstnicemi). V tomto smyslu je sortiment páně Klepače a jiných dosti omezený. Takže mi nezbývá nic jiného, než načerpat inspiraci od kolegů Šermířů a začít motat, štípat a spojovat... Jiste, skalní "livingáří" namitnou, at si hauberg udelam nýtovany a ne zavíraný. Ale to mi cas a absence vhodneho naradi nedovolí. Takže jsem se rozhodl pro hauberg v zavírané variantě. Chtěl jsem tím říct, že souhlasím s názorem, že se opravdu nevyplatí dnes ručně delat zavíranou variantu "klasické" dratenky, co je uvedena na fotce v tomto foru. Ale u drátěnek "složitějších konstrukcí" je tomu dle meho názoru jinak... Tak a můžete se ted do me pustit 8-) 8-) 8-)
stormrider

Příspěvekod Vladislav z Ralska » čtv 07. kvě 2009 1:47:35

Já tedy prozměnu tvrdím, že nemá valnou cenu pořizovat kroužky zavírané, protože i u Jirky Klepače se kolikrát najde nějaká kroužkovak která je v akci a je někde okolo 7000 Kč.
Takže pokud se jedná o koupi tak si myslím, že se spíš vyplatí si trochu našetřit a pořídit nýtovanou, nebo za pár korun nakoupit drát a umotat kroužkovku doma. Dělal jsem kamarádovi zbroj a drát mě stál necelých 400 Kč, pořízeno ve Feroně.
Jinak je tu ještě ta varianta pořízení samostatných kroužků s nýtama, o které teď docela uvažuju.
Pro případ, že by se někdo hodlal učit plést zbroje zde je dobrý návod podle kterého jsem se to učil.
http://www.curiavitkov.cz/clanek1.html
Vladislav z Ralska

Příspěvekod chose » čtv 07. kvě 2009 7:57:32

Osobne si myslim, ze jestli nekdo chce tak hodne vymazlenou krouzkovku, tak bych asi zkusil koupit uz hotovy zaklad a zbytek k tomu dodelat, ze samostatnych krouzku a nytu. Ona ta nytovana krouzkovka dava cloveku hodne velkou jistotu, ze se mu nic nestane. Preci jenom zavirana krouzkovka ma snizenou funkcnost proti bodu.
chose

Příspěvekod Mahy » čtv 07. kvě 2009 19:40:44

stormrider píše:Tak tady čtu polemiky o zavíraných a nýtovaných drátěnkách a dovolím si pridat svoji trošku do mlýna))). Samozrejmě, že když se někdo někde ukáže v nýtované zbroji, tak nikdo proti němu nemůže říct ani popel. Ale co když si nekdo (jako třeba já) usmyslí, že si sám vyrobí drátěnku a lá Wothanburg (tedy hauberk s ventailem, který je zakončený pěstnicemi). V tomto smyslu je sortiment páně Klepače a jiných dosti omezený. Takže mi nezbývá nic jiného, než načerpat inspiraci od kolegů Šermířů a začít motat, štípat a spojovat... Jiste, skalní "livingáří" namitnou, at si hauberg udelam nýtovany a ne zavíraný. Ale to mi cas a absence vhodneho naradi nedovolí. Takže jsem se rozhodl pro hauberg v zavírané variantě. Chtěl jsem tím říct, že souhlasím s názorem, že se opravdu nevyplatí dnes ručně delat zavíranou variantu "klasické" dratenky, co je uvedena na fotce v tomto foru. Ale u drátěnek "složitějších konstrukcí" je tomu dle meho názoru jinak... Tak a můžete se ted do me pustit 8-) 8-) 8-)

No vezmu ti iluze-výroba nýtované brně (pokud si koupíš materiál) je méně náročná než zavíračka. Podívej se ke Klepačovi má tam upravený štípačky(vyvrtané dírky v čelistech)- ty si vyrobíš sám. Materiál si pořiď od něj a pak už jen vezmeš kroužek vložíš nýt cvak a je to. A nebo si opravdu kup na bazaru zavíranku za 3500,- a dopleť si ji.-nejlevnější varianta co se času, námahy atd. týká. Ještě k těm nýtovaným košilím- narozdíl od zavíračky se nemusíš bát po každé akci kde ti zase vypadli kroužky.
Mahy

Příspěvekod Loki » pát 08. kvě 2009 14:50:22

Je to fakt - ty nýtovací kleště uděláš z normálnich štípaček. Jen pan Klepáč má teď 14dní zpoždění, chybí nýtky :-). Ale už mám objednané, opravdu to je dlouhodobější řešení.
Loki

Další

Zpět na Zbroje