Zdara píše:Napadla mě taková otázka: Existovaly pouze kroužkovky nýtované a nebo jsou doloženy i kroužkovky z nenýtovaných kroužků?
Zdara píše:Napadla mě taková otázka: Existovaly pouze kroužkovky nýtované a nebo jsou doloženy i kroužkovky z nenýtovaných kroužků?
Jeřabina píše:zdravím, plánuju si o prázdninách vyrábět kroužkovku (zavíranou, samozřejmě) jen uvažuju z čeho... nechtěla bych aby mi to moc rezlo, přecejen ne všude mám možnost dojet se stanem. Ale ačkoli je to jen na dřevárny, i tak je pozink trošku praseckej co se LH týče. (Navíc možná v budoucnu dezertuju k tomu železu
) Tak uvažuju proč že se to vlastně házelo do ohně a jestli to krom barvy ovlivní třeba i reznutí... (jestli se to teda vážně opalovalo, jen jsem tak něco slyšela)
stormrider píše:Tak tady čtu polemiky o zavíraných a nýtovaných drátěnkách a dovolím si pridat svoji trošku do mlýna))). Samozrejmě, že když se někdo někde ukáže v nýtované zbroji, tak nikdo proti němu nemůže říct ani popel. Ale co když si nekdo (jako třeba já) usmyslí, že si sám vyrobí drátěnku a lá Wothanburg (tedy hauberk s ventailem, který je zakončený pěstnicemi). V tomto smyslu je sortiment páně Klepače a jiných dosti omezený. Takže mi nezbývá nic jiného, než načerpat inspiraci od kolegů Šermířů a začít motat, štípat a spojovat... Jiste, skalní "livingáří" namitnou, at si hauberg udelam nýtovany a ne zavíraný. Ale to mi cas a absence vhodneho naradi nedovolí. Takže jsem se rozhodl pro hauberg v zavírané variantě. Chtěl jsem tím říct, že souhlasím s názorem, že se opravdu nevyplatí dnes ručně delat zavíranou variantu "klasické" dratenky, co je uvedena na fotce v tomto foru. Ale u drátěnek "složitějších konstrukcí" je tomu dle meho názoru jinak... Tak a můžete se ted do me pustit![]()
![]()
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků