Supík píše:Tak se mi před chvílí doneslo že na jedné šermířské akci bylo jednomu bojovníkovi píchnuto mečem do kolena. Výsledkem byla cca 3cm bodnice (v nemocnici to kvůli přístupu a vyčištění rozšířili na 7cm) Bod šel těsně pod zbroj do nechráněného kolena/nohy. A protože mám podobně špatně chráněné nohy a KM ochranu noh jsem ještě nevyřešil (má někdo starý kožený transmise na prodej?) tak jsem se rozhodl si koupit aspoň na kolena moderní chrániče pod bruchy. Má někdo tip jaké bych si měl pořídít? Nevyznám se v typech chráničů a docela bych uvítal pomoc od někoho, kdo je používá podobným způsobem. díík
Supík píše:No mam krouzkovku bez plechovych doplnku cca ke kolenum. Tu tlustou kuzi mam v planu rozrezat cca do 3 cm prouzku ktere budou vsity do prosivanych kalhot. Jeste nevim presne, ale proste shanim neco co mi ochrani nohy proti nejakym neprijemnostem na bojistirad se necham nasmerovat. V zasade shanim kalhoty co me aspon castecne ochrani pred sekem do nohy, nebudou tezky, a nebudu na ne muset davat nejaky zelezny plechy.
i když toto je blíž spíše ke mě. Já se snažím zasadit do roku 1270. Tedy doby kdy měl děčínský hrad v držení král Přemysl Otakar II.Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků