Jaké chrániče pod zbroj?

Jaké chrániče pod zbroj?

Příspěvekod Supík » ned 10. kvě 2009 8:33:15

Tak se mi před chvílí doneslo že na jedné šermířské akci bylo jednomu bojovníkovi píchnuto mečem do kolena. Výsledkem byla cca 3cm bodnice (v nemocnici to kvůli přístupu a vyčištění rozšířili na 7cm :( ) Bod šel těsně pod zbroj do nechráněného kolena/nohy. A protože mám podobně špatně chráněné nohy a KM ochranu noh jsem ještě nevyřešil (má někdo starý kožený transmise na prodej?) tak jsem se rozhodl si koupit aspoň na kolena moderní chrániče pod bruchy. Má někdo tip jaké bych si měl pořídít? Nevyznám se v typech chráničů a docela bych uvítal pomoc od někoho, kdo je používá podobným způsobem. díík
Supík
Administrátor

Images: 1969

Re: Jaké chrániče pod zbroj?

Příspěvekod Vladislav z Ralska » ned 10. kvě 2009 11:04:20

Jako levná a dobrá ochrana nohou se ukázali vojenské vložky z kalhot. Dá se to sehnat v armyshopech a pokud je odbarvíš v savu tak mají i snesitelnou barvu, takouvou okrovou.
Ty pak stačí lehce upravit, doprošít na požadované tunýlky které se vycpou a slušné nohavice které řekl bych KM splňují jsou na světě.
http://www.excaliburarmy.cz/editor/imag ... k_1094.jpg
Vladislav z Ralska

Příspěvekod Loki » ned 10. kvě 2009 16:05:17

Tak mě napadlo, nechceš zkusit třeba kroužkovou suknici/nohavice, a pod to lehce vycpávané nohavice? Ty jsou vidět tady na tom ozbrojenci(ale pravou má sundanou):
http://twinkill.rajce.idnes.cz/Podzimni ... VO0299.jpg
Loki

Příspěvekod Mahy » ned 10. kvě 2009 19:13:41

Supík píše:Tak se mi před chvílí doneslo že na jedné šermířské akci bylo jednomu bojovníkovi píchnuto mečem do kolena. Výsledkem byla cca 3cm bodnice (v nemocnici to kvůli přístupu a vyčištění rozšířili na 7cm :( ) Bod šel těsně pod zbroj do nechráněného kolena/nohy. A protože mám podobně špatně chráněné nohy a KM ochranu noh jsem ještě nevyřešil (má někdo starý kožený transmise na prodej?) tak jsem se rozhodl si koupit aspoň na kolena moderní chrániče pod bruchy. Má někdo tip jaké bych si měl pořídít? Nevyznám se v typech chráničů a docela bych uvítal pomoc od někoho, kdo je používá podobným způsobem. díík

Ahoj a jakou máš prosím tě vlastně zbroj? Nějak si nedovedu představit chrániče na kolena z kožených řemenů. Co takhle samotné myšky vyvázané na prošívaných nohách?
Mahy

Images: 0

Příspěvekod Supík » pon 11. kvě 2009 17:39:09

No mam krouzkovku bez plechovych doplnku cca ke kolenum. Tu tlustou kuzi mam v planu rozrezat cca do 3 cm prouzku ktere budou vsity do prosivanych kalhot. Jeste nevim presne, ale proste shanim neco co mi ochrani nohy proti nejakym neprijemnostem na bojisti :) rad se necham nasmerovat. V zasade shanim kalhoty co me aspon castecne ochrani pred sekem do nohy, nebudou tezky, a nebudu na ne muset davat nejaky zelezny plechy.
Supík
Administrátor

Příspěvekod Mahy » pon 11. kvě 2009 19:24:32

Supík píše:No mam krouzkovku bez plechovych doplnku cca ke kolenum. Tu tlustou kuzi mam v planu rozrezat cca do 3 cm prouzku ktere budou vsity do prosivanych kalhot. Jeste nevim presne, ale proste shanim neco co mi ochrani nohy proti nejakym neprijemnostem na bojisti :) rad se necham nasmerovat. V zasade shanim kalhoty co me aspon castecne ochrani pred sekem do nohy, nebudou tezky, a nebudu na ne muset davat nejaky zelezny plechy.

Kůže je škoda! Udělej si z ní raději řemení k meči atd. Jaké období ztvárňuješ? Datace?
Mahy

Images: 0

Příspěvekod Supík » pon 11. kvě 2009 19:36:43

Snažím se o 13cté století, tedy řekněme dobu kolem roku 1250. Teoreticky bych tedy měl už nárok na plechové myšky. Ale tak nějak se mi do plechových doplňků nechce.
Supík
Administrátor

Příspěvekod Hynek z Děčína » úte 12. kvě 2009 9:08:14

To mě zase jo. I když Supíku v téhle naší době se moc plechových doplňků nedělalo. Co se týče myšek tak to byly jen takové mrňavé kousky chránící čistě loket. Ramena chránili ailletes. Vidět je to třeba tady: Obrázek i když toto je blíž spíše ke mě. Já se snažím zasadit do roku 1270. Tedy doby kdy měl děčínský hrad v držení král Přemysl Otakar II.
Veritas vincit
Hynek z Děčína

Images: 5

Příspěvekod SHADOW1989 » stř 01. pro 2010 15:35:50

Zdravim koukam ze je tu hodne chytrych lidi tady potrebuju radu ohledne krizackych zbroji co vim tak se hlavne skladali z krouzkovy zbroje. Chci se zeptat jestli meli pod nic neco lehkeho nebo meli jeste prosivanici ? Poradte mi dekuju ;)
SHADOW1989

Zpět na Zbroje