Libušín a tyčové zbraně

Libušín a tyčové zbraně

Příspěvekod Supík » pát 27. bře 2009 8:28:27

Díval jsem se před chvilkou na fotky z Libušína 2006 a 2007... docela mne udivilo jako moc tyčovek přibilo v roce 2008. Nárust to je opravdu extrémní. Jsem velmi zvědav jak bude vypadat letošní Libušín s ohledem na další příliv na tyčovky přezbrojivších bojovníků :)
Supík
Administrátor

Images: 1969

Re: Libušín a tyčové zbraně

Příspěvekod Hynek z Děčína » pát 27. bře 2009 8:54:14

Bojim bojim tyčovek! To jí chytíš a pak nevíš komu poděkovat! :)
Veritas vincit
Hynek z Děčína

Images: 5

Příspěvekod Supík » pát 27. bře 2009 20:40:36

Sian píše:Bojim bojim tyčovek! To jí chytíš a pak nevíš komu poděkovat! :)

No hlavně proti tyčovkám nemám žádný výcvik.. Asi bych ho měl zařadit do před libušínské přípravy.
Supík
Administrátor

Příspěvekod Ještěr » sob 28. bře 2009 22:14:38

Hlavne si vsichni co kryjete zasahy tycovkou tak, ze utocici zbran odklapite nad hlavu a snazite se tycovku podbehnout. Je to fakt o hubu a clovek si nabehne ani nevi jak. A schyta to do obliceje .. Takze radeji odklanet do strany, ci sikmo dolu.
Ještěr

Příspěvekod Flegmouš » ned 29. bře 2009 7:58:38

No já ani žádné zkušenosti s těmito zbraněmi nemám, jen vím že to vypadá nebezpečně!
Flegmouš

Příspěvekod Tomik » úte 21. dub 2009 6:41:13

No je pravdou ze pravdepodobne timto smerem se bude dale vyzbrojovani lidu ubirat. Za A verim ze pro divaka vypadaji tycove zbrane ponekud lepe, samozrejme paklize je clovek k tomu i nalezite ostrojen a pracuje v utvaru a za B je jiste lepsi mit nepritele dal od tela, ja sam tento rok sebou beru tycovku. JIste ji nebudu pouzivat celou bitvu, ale zejmena proti hlupakum, kteri jsou odeni jen v hadrech a s tycovkou se vam snazi bodem udelat pokud mozno co nejvetsi skodu...takze bodaji a bodaji a bodaji, pokud mozno do loketni ci podpazni jamky, kde jak uz to byva jsou vsichni nejmene chraneni.
Tomik

Příspěvekod Supík » úte 21. dub 2009 12:45:09

Ahoj Tomiku! To jako vazne budes mit jedenapuli v jedne ruce a tycovku v druhe? Zajimava taktika ;) Neuveritelne jak se ty casy meni. Zrovna u tebe bych tycovku necekal. Ze bych si nejakou taky poridil? Co Hynku? Poridime si tycovky? :twisted:
Supík
Administrátor

Příspěvekod Hynek z Děčína » ned 26. dub 2009 19:19:37

Ufff Supíku ani mě nehne! To už pak není požitek z šermu! Tyčovek jsem se nejvíc bál a taky jsem od nich nejvíc dostal! :) Koukal jsem na ty kluky. Trenovali na bitevnim poli už od rána a veliteli se pořád něco nelíbilo! A propo jak se nám Supíku podařilo při finálním útoku za Čertem prorazit ty kluky s červenýma pavézama tak jsme pak s Hoblíkem šli kolem jejich ležení a velitel je tam pěkně sjížděl! Co z toho ty kluci maj! Ale popadali dobře! :)
Veritas vincit
Hynek z Děčína

Příspěvekod Supík » ned 26. dub 2009 20:37:35

No zase na druhou stranu, kdyz jses ve formaci a velej ti, tak se staci ridit velitelem a mas klid. Zadny zbytecny premejsleni :) Premyslej o tom ... :lol:

No a taky bychom mohli ve dvou spolecne cvicit taktiku proti tycovkam. Proste kazdy kryje tomu druhemu tu druhou stranu, ze ktery to uz nedokaze uhlidat.
Supík
Administrátor

Příspěvekod Siegfried » pon 27. dub 2009 10:37:18

Hynek z Děčína píše:Ufff Supíku ani mě nehne! To už pak není požitek z šermu! A propo jak se nám Supíku podařilo při finálním útoku za Čertem prorazit ty kluky s červenýma pavézama tak jsme pak s Hoblíkem šli kolem jejich ležení a velitel je tam pěkně sjížděl! Co z toho ty kluci maj! Ale popadali dobře! :)

Hehe, mno možná nešermují, ale dělají historii a baví je to :)
A jinak kdyby si byl nahoře kde maršálek a zemský mistr sjížděli svoje "rytíře" tak by se ti naskytl podobný obrázek:) prostě jsou věci které v historii neexistovaly a mezi ně patří osamělý bojovník na bojišti :) Vojska se vždycky skládala z celků, buď z družiny pána, která se věnovala jeho přežití, nebo z milicí, či houfů žoldnéřů co zase měly svojí strukturu :) A nikdy válka nevypadala jako serie soubojů ale jako organizovaný boj :)
"Popadali dobře", možná kdyby lidé na černé straně také "popadali dobře" vypadlo by to od diváků lépe :)
Ale doufám, že na příští rok se udělá barvitější scénář s více srážkama jednotlivých oddílů, než se dvěma liniema.)
Siegfried

Příspěvekod Hynek z Děčína » pon 27. dub 2009 11:39:14

Samozřejmě s tebou souhlasím! Já osobně na černé straně byl a ustlal jsem si celkem 4x! Ná zásahy docela dost hraju takže za sebe se v tomto nestydím. Musí to být asi úplně jiné co trénovat čistě ve formacích nez jen mečíkařit?
Veritas vincit
Hynek z Děčína

Příspěvekod Supík » pon 27. dub 2009 12:38:00

Ja byl taky u cernejch a padnout jsem musel. Pac jsem stal proti tem svycarum a ty me do ty zeme tak trosku zabouchali. Navic jsem dostal prima krec do nohy, takze jsem se ani nemohl zvednout. A kdyz jsem to zkusil, tak to neslo, protoze na me v tom davu nekdo stal. Docela jsem rad, ze mam krouzkovku na slusny prosivce a nikde +- zadnou diru ve zbroji. Do tehle mackanic se to hodi.

Navic pri uvodnim kruhu zrady, jsem si vystrihnul pro divaky urcite hezky pad s kotoulem nazad do stoje :)

Jak pisu nahore.. nam osamelym pesakum nezbyde nam nic jineho, nez se zdruzovat do skupinek aspon po dvou ci trech abychom meli proti temhle sikum aspon nejakou sanci. Ted si rikam, ze idealni grupa, by byla ze trech lidi, ze kterych je aspon jeden levak :)

Jinak divaci si opravdu stezovali, ze se bojovala jen na jednom miste. System velitelu ktery vedi co maji delat je taky dobry. Navic jak jsem rikal, mel jsem fakt dobryho velitele co nas furt hnal dopredu a dobre plnil diry ve formaci. . Moc pekny.
Supík
Administrátor

Příspěvekod Hynek z Děčína » pon 27. dub 2009 13:45:21

Jo jo na našeho velitele nedám dopustit! Pořád nás podporoval, burcoval a hnal vpřed!Jsem člověk, který s formacema zkušenosti nemá, ale rád se nechám poučit. Supíku myslím, že nápad je to dobrý a můžem na něm začít pracovat.
Veritas vincit
Hynek z Děčína

Příspěvekod Supík » úte 28. dub 2009 5:13:40

Oki! Škoda, že nejseš přírodní levák :)
Supík
Administrátor

Příspěvekod Hynek z Děčína » úte 28. dub 2009 11:11:44

Jó tak to bohužel nemůžu sloužit! :)
Veritas vincit
Hynek z Děčína

Příspěvekod Máša » úte 28. dub 2009 15:34:22

"Jak pisu nahore.. nam osamelym pesakum nezbyde nam nic jineho, nez se zdruzovat do skupinek aspon po dvou ci trech abychom meli proti temhle sikum aspon nejakou sanci. Ted si rikam, ze idealni grupa, by byla ze trech lidi, ze kterych je aspon jeden levak"

A nechtěli by to pánové udělat tak trochu historicky? Tedy že tři z vaší čtyřky přestanou hrát na bitvách rytíře a budou dělat ochranu svému pánovi? Vyberte toho, kdo má nejrealističtější zbroj a ostatní si udělejte dobré lehkooděnce. A pak cvičte na tyčovky, ne?
Máša

Příspěvekod Mahy » úte 28. dub 2009 17:43:53

Bylo by to pěkné pokoukání kdyby se po bitvišti pohybovaly šiky dřevcovek a mezi nimi páni rytíři každý se svojí družinou(min. tři lidi), pěkně označenou aby každý věděl, že se jedná o družiníka toho atoho pána.Hmm snad se to tu časem zavede a osamnělým mečíkářům odzvoní.
Mahy

Images: 0

Příspěvekod Supík » úte 28. dub 2009 19:36:17

Máša píše:"Jak pisu nahore.. nam osamelym pesakum nezbyde nam nic jineho, nez se zdruzovat do skupinek aspon po dvou ci trech abychom meli proti temhle sikum aspon nejakou sanci. Ted si rikam, ze idealni grupa, by byla ze trech lidi, ze kterych je aspon jeden levak"

A nechtěli by to pánové udělat tak trochu historicky? Tedy že tři z vaší čtyřky přestanou hrát na bitvách rytíře a budou dělat ochranu svému pánovi? Vyberte toho, kdo má nejrealističtější zbroj a ostatní si udělejte dobré lehkooděnce. A pak cvičte na tyčovky, ne?

Mášo, ja nikda rytir nebyl a nebudu.. muj sat byl vzdycky spis panose ci remeslnika :) Zbroj se snazim mit vylozene jako radovy zoldak moviteho pana. Myslim, ze napad na malou grupu co se pred drevcovkama dokaze vzajemne chranit bychom postupne mohli vytvorit.. Zacnu na tom delat :) takze uz jsme dva co Siane? Jeste by to chtelo nejakyho bijce a pak toho pana.
Supík
Administrátor

Příspěvekod Siegfried » stř 29. dub 2009 7:19:22

Supík píše:
Mášo, ja nikda rytir nebyl a nebudu.. muj sat byl vzdycky spis panose ci remeslnika :) Zbroj se snazim mit vylozene jako radovy zoldak moviteho pana. Myslim, ze napad na malou grupu co se pred drevcovkama dokaze vzajemne chranit bychom postupne mohli vytvorit.. Zacnu na tom delat :) takze uz jsme dva co Siane? Jeste by to chtelo nejakyho bijce a pak toho pana.

Hele asi takhle, pokud si řadový žoldák movitého pána, někde by tam měl bejt tvůj pán. Protože tehdejší společnost bez sociální sítě zákonů policie a pod. strašně moc fungovala na osobních vazbách(tzv. klientský systém), tedy lidé co někomu patřili se ho drželi, protože on byl jejich jistotou v nejisté době. Proto byste si měli vybrat kjednoho co je šéf. A najít si smyslupnou a historicky důvodnou legendu k vaší partě. Jako řemeslník vytáhneš do války jen když to bude nezbytně nutné, a pak jako součást voje svých sousedů. Tedy ve velkém šiku. A stejně tak kdybys byl borec co se nechal zverbovat zase si u nějakého praporce a podléháš hejtmanovi. Takže pro vás ve vašem počtu je asi nejprůchodnjší urozenec ideálně drobný zeman, co má na svoje období slušnou zbroj (ne nejlepší, ale slušnou a funkční - nevím co chcete za dobu tak nepovím přesně) a k němu pár jeho lidí. A mělo by to vypadatv boji takhle: pán a jeden jeho oblíbený kumpán v lepších zbrojích a se štítama ve předu a za nima třeba tři lehkoodněci co je krejou, nejlépe klackama (ono to i lépe funguje, protože musej přes ně dosáhnout do boje aby je mohli podporvat a zároveň se za ně schovávají jako za štít. A o svého pána pečují on je tou jistotou, že zejtra budou jíst... a když je raněn tak ho odvedou či vyprostí a když padne tak utečou páč je to v hajzlu... A takovejhle pán se nechá na kšeft najmout do války vyšším velitelem :)
Siegfried

Příspěvekod Radim Vaňousek » pát 01. kvě 2009 11:12:15

Zdrávas!
Sice je ještě brzy nato, abych Vás teď o mých plánech informoval, nicméně mi to při čtení Vašich příspěvků nedá.
O co jde -jak již naznačil Siegfried, tlačíme s několika dalšími SSB šermířskou komunitu k tomu, aby se více zajímala o rekonstrukce jednotlivých období v jednotlivých lokalitách. Docilujeme toho nejen působením na mém "fašistickém" fóru, ale i tvořením nových jednotek/sdružení jakož jsou i Švýcaři. Postupem času však zjišťujeme, že nemáme stejnou mírou vymazlené protivníky a tak jsme nuceni k tomu, aby někteří jedinci od švajcarů začali nahánět nové lidi do protivnických řad.

Od 1. července bych chtěl začít verbovat lidi do burgundské jednotky. Tedy i lučištníci mezi náma najdou uplatnění.
Co je podmínkou? -striktně dodržovat pravidla, která do 1. července zpracujeme. A to jak kostýmová, tak roleplayingová. Občas se zúčastnit předem hlášených tréningů, které bychom páchali společně se švýcary.
Co z toho kápne? -budete mít velké renomé a budete moci kolikrát jezdit na zahraniční akce a potkávat se s bandou říkající si Company of Saint George. Naučíte se scéniku ve větších bitkách, poznáte disciplínu a budete si vychutnávat lepší táborový život.

Konzultovat to se mnou můžete pomocí SZ, nebo mail, ať to tu nezaprasíme.
Radim Vaňousek

Příspěvekod chose » sob 02. kvě 2009 7:32:39

Ahoj Radime, tak to je fajn. Urcite si ty pravidla nove jednotky prectu ! A uvidime ;)
V kazdem pripade je jasne ze serm smeruje prave timhle smerem.
chose

Zpět na Bitvy